Кой е най-подходящият сенник?

Как да изберете правилното решение за вашия двор, градина, тераса или ресторант
Слънцезащитни съоръжения от

Корал Спектър

www.Coralspektar.com
Тел: 033 165 231
Е-мейл: 
info@coralspektar.com

На пазара можем да открием всичко, винаги и навсякъде. Каквото и да потърсим, в каквато и ситуация да изпаднем, днес е лесно да получим каквото искаме и то да бъде на една ръка разстояние от нас. Стане ли въпрос за защита и комфорт в нашия дом или друго любимо пространство – необходим ни е и най-правилният сенник. Кой е най-подходящият такъв? Важните въпроси винаги имат повече от един отговор.

Да започнем с това, че сенниците освен да помагат за пълноценната ни почивка и релакс, те предпазват собствеността ни от сурови климатични промени и влияния. Съответно, видовете сенници и техните разнообразни приложения са немалко. Има сенници за всеки вид пространство и цел като витрини, прозорци, балкони, външни градини… Има рекламни сенници, сенници за индустриални пространства, а в по-голямата си част под сенниците се извършва всякакъв тип търговска дейност. Накратко – сенниците изпълняват една проста функция по хиляди приятни, разнообразни и иновативни начини. Доста полезно, нали?

Най-подходящият сенник се избира според няколко основни, но напълно прости принципа, а именно:

  • Цел & Местоположение
  • Цена
  • Качество

Цел

решение за всяко пространство

Целта е съвсем първото нещо, което ни води за ръка по пътя към осъществяването на всяко наше удобство. Какво искаме да постигнем, когато ни предстои подобен избор? Всички обичаме ясно небе и много слънце, но това, от което имаме пълноценната нужда е прохладна сянка, за да свършим работата си по-добре, или просто, за да достигнем нивото на комфорт, което заслужаваме.

Ситуацията е като проводник на целта, така че трябва да вземем предвид и нея. Къде и как? По презумпция вероятно вече сме наясно и с двете първи точки към постигане на желаното. Мястото и начинът на монтиране, това е в основата на този казус.

Цена

Запазваме перфектния баланс цена - качество

Ще трябва да признаем, че обикновено това ни вълнува, както на първо, така и на последно четене. Във всяко едно направление на търговията и предлаганите услуги цената стои като огледален образ на това, към което се стремим. Както и на неговото изпълнение… 

Дотук много добре, защото все повече и повече фирми се стремят да кореспондират с клиентите си чрез добре обмислена комбинация от разумна цена и … нашата последна, но не по значение точка – качеството. В края на всяка цел стои доброто качество и поставя точката на добрия резултат.

...а сега малко и за самите сенници

Повечето, които се предлагат на нашия пазар са модели с висока мултифункционалност. Това дава сериозна предпоставка за голям диапазон от избори, на които всеки клиент може да се наслади, както и за резултати надхвърлящи добрите очаквания. Богатият избор, примесен с навременно и професионално обслужване, както и комуникацията между специалист и клиент е процес, който неизбежно поставя всеки обикновен потребител в най-добрата възможна позиция за вземане на решения по лесен и практичен начин!

Перфектният сенник за всяко пространство

Популярни модели

Сенник чупещо рамо

Най-предпочитаният избор!

Един от най-предпочитаните и продаваеми сенници не само у нас, но и по цял свят. Това се дължи на разнообразните модификации, които позволяват по-големи граници на дължина до 12 метра и изнасяне на рамото от 1.5 метра до 5.50 метра. Съответно при различните модели сенници варират и различните начини на монтаж, якост на раменете, както и материята на покривалото, дизайн и разбира се разлика в цените според всяка една от изброените индивидуални качества и особености. 

Сенници с водачи

Въпреки, че сенникът с чупещо рамо е сред най-търсените модели, нека не забравяме, че според индивидуалните нужди на всеки клиент има и други вариации на сенници, които отговарят за точно определени цели. Като например – сенниците тип “Кошница” се монтират на витрини и прозорци. Тръбните широкоплощни сенници се използват за площадки и заведения, а за тераси и балкони се прилагат сенниците с падащо рамо. 

Перголи

Това са сенници изработени от високоякостни алуминиеви профили, чието прибиране и разгъване на покривалото се случва чрез електромотор. По този начин се осигурява много по-добро опъване на плата на сенника. Покривалото е изработено от специален трислоен PVC брезент. Този конкретен модел сенник е по-предпочитан за покриването на тераси в частни домове, както и за закриването на всякакъв тип по-големи обществени и търговски площи. Причината за това е, че моделът  е устойчив на дъжд и вятър. Разбираемо и това е една от причината този тип сенници да бъдат разположени в по-високия ценови диапазон. Логично.

Моторизация и автоматика

Повечето модели сенници могат да се предложат с моторизация и автоматика. Те осигуряват много по-осезаема защита, използвайки сензори за слънце, дъжд и вятър. Управлението на подобни сенници се случва с бутон или дистанционно. Нека не забравяме, че някога трябваше да станем от комфорта на собствения си диван, за да превключим каналите на телевизора. Сега имаме възможността да си осигурим дори сянката и прохладата с едно натискане на бутон!

Типове
материали

За най-подходящите се считат акрилните платове, тъй като са издръжливи на разнообразни атмосферни влияния като дъжд, мухъл, плесен. Допълнително, осигуряват UV защита под сенника от слънчевите лъчи. Другият подходящ материал, който вече споменахме, е PVC брезент, или по-добре познат у нас като винил. Той е подходящ материал едновременно за изработка на покривала за стационарни конструкции и сенници за обществени места.

Както всичко друго, за да се радваме на по-дългата употреба на даден сенник е важно да го ползваме правилно и разумно. И както и с всичко друго при монтирането на сенник ще получим важна и подробна инструкция за правилното и безопасно ползване. Не бива да я подценяваме. Там можем да открием важна информация относно това в какви условия сенникът се изнася и прибира, до колко вятър може да издържа и много други подробности, които трябва да се имат предвид, ако искаме да се радваме на придобивките си по-дълго и пълноценно. При правилното съхранение сенниците издържат повече от 10 до 15 години. Като единственото, което е възможно е да се наложи да се смени плата от фирма, занимаваща се с този тип услуги, какъвто е лидерът в областта “Корал Спектър”.

Имате нужда от съдействие?
Не се колебайте да се свържете със специалист за безплатна консултация

Свържете се с експерт от “Корал Спектър” за навременна и професионална консултация спрямо индивидуалните ви нужди. Вижте подробни координати за следните градове: