Иновативна японска четка за зъби използва йонизация за почистване на зъбите

Технологията елиминира плаката дори без паста за зъби. Подходяща и достъпна иновативна йонна четка за зъби и за хората с брекети
Йонизиращата четка за зъби

Силата на йоните. Клинично доказана.

Четката за зъби е сред необходимостите, които почти всеки притежава, независимо кое кътче на света нарича свой дом. Знаете ли, че е изминала дълъг път през вековете и е претърпяла редица трансформации, за да предложи оптимално добра поддръжка на денталната хигиена. Тя е вярно оръжие в борбата за свеж дъх, здрава и красива усмивка. При редовна и правилна употреба ви помага да сте далеч от зъболекарския кабинет, който по правило е недолюбвано място. Развитието ѝ продължава и днес – с изключително любопитно технологично решение от Япония. Но, да започнем отначало.

От древността хората полагат грижи за зъбите си, защото са наясно с огромното значение на денталното здраве и неприятните последствия при неговото влошаване. В зависимост от географскита ширина и историческия момент те включвали различни решения като дъвчене на дървени клечки, изтъркване със стрити на прах миди смесени с етерични масла, а с времето – и изобретяването на удобното решение, което царува и до днес – четката и пастата за зъби. Предназначението им е едно: премахване на враг номер едно на денталното здраве – плаката.

Плаката и последствията от натрупването ѝ за здравето

Тя е основният виновник за редица проблеми свързани със здравето на устната кухина. Съдържа вредни бактерии, които причиняват неприятния дъх, пожълтяването на зъбите, разрушаването на зъбния емайл познато широко като кариес, възпалението на венците. Натрупването на много плака води до образуване на зъбен камък. Той от своя страна може да наруши здравето на венците и да доведе до възпаления и отдръпване на венците. За да предотвратите тези неприятни процеси, важно е да премахвате редовно плаката като грижа за здравето на зъбите и устната кухина!

Как да премахнем плаката от зъбите?

Редица проучвания указват, че в общия случай, въпреки еволюцията, през която са преминали, класическите ръчни и електрически механични четки за зъби премахват само около 50% от плаката по зъбите. Как обаче да не се налага да ходим често на зъболекар за премахване на зъбен камък?

В опит да се повиши ефективността на четките, изследователски екипи по света са тествали различни четки с разнообразни размери, форми и от различни материали. Въпреки всички усилия за подобряване на типа и дизайна на четката за зъби, според проучванията, повечето хора все още премахват само около 50% от наличната плака, когато си мият зъбите. Цифрите обаче са доста по-различни, когато ползваме  японските йонизиращи четки от компанията IONICKISS.

Японската иновация IONICKISS – четката за зъби, на която дори паста не ѝ трябва

IONICKISS е японска иновация, дело на основаната през 1977 г. семейна компания Йоник Корпорейшън (Ionic Corporation). Седалището на дружеството е в Чиба (Chiba) в централна Япония, като на разположение на все по-широката публика потребители е и клон в Осака. Дължи успеха си на уникална патентована технология за йонизиращо почистване на зъбите, която е тествана и изследвана многократно. Продуктите на IONICKISS са вече достъпни и в България!

Прочетете за изследванията по-долу >>

Научните факти в основата на йонизиращата технология

Зъбите обикновено са отрицателно заредени, а плаката е положително заредена. Противоположностите се привличат и свързват помежду си и именно затова плаката се прикрепя към зъбната повърхност чрез йонно свързване. Това е научният факт в основата на йонизиращата четка за зъби IONICKISS.

Тя има 3-V литиева батерия, подобна на тази на ръчен часовник и е точно толкова безопасна. Разположена е под метална лента наречена IONIPAD и разположена в средата на дръжката. Когато хванете тази част на четката с мокра длан или пръсти, се генерират отрицателно заредени йони, които се прехвърлят към зъбите по време на миенето. Полярността на зъбите се променя в положителна и отблъсква също положително заредените йони на плаките. Казано простичко, йонизиращата четка прави така, че спойката между зъбите и плаката се нарушава и в резултат плаката става много податлива на почистване.

Нищо чудно, че при така улеснен процес на елиминация на ненужните и вредни натрупвания, йонизиращите четки указват много по-висока ефективност при поддръжка на денталното здраве от обичайните пособия за зъбна хигиена.

Накратко, ето защо да изберем IONICKISS

 • Не е необходима паста за зъби
 • Богат асортимент от сменяеми глави
 • Подходящо решение за деца и бременни дами
 • Напълно безопасна и ефективна технология
 • Почиства безупречно и труднодостъпните места
 • Улеснено почистване на брекетите при пациенти на ортодонтско лечение
 • Усещане за много по-чисти и гладки зъби
 • Потребителите споделят за освежен дъх
 • Клинично доказано премахва плаката 48% по-ефективно от обикновена ръчна четка за зъби
 • Намалява чувствително нуждата от регулярни посещения при зъболекаря за премахване на зъбен камък
 • Много добро съотношение цена - качество

Тайните на IONICKISS

Въпреки, че на външен вид IONICKISS изглежда стандартно, тя има много важна добавка в сърцето: йонизиращият модул IONIPAD. Единственото, което се иска от вас, за да се възползвате от изключителните ѝ качества, е да я използвате точно, както обикновената четка за зъби, но при спазване на едно важно правило: да я държите за металната лента в средата на дръжката с влажни пръсти или длан, които активират оптимално йонизиращата функция. Толкова.

Специалният LED индикатор ви дава винаги актуална информация за състоянието на батерията. При нормална употреба, IONICKISS ще ви служи вярно в продължение на поне една година. Разполагате и с бутон за тест на батерията, който при натискане позволява да се уверите, че четката за зъби е заредена и готова за работа.

Йонните четки за зъби IONICKISS са произведени от висококачествени материали, с които всяко замърсяване бързо се елиминира. Технологията със сменяеми глави осигурява дълъг живот на вашата четка. При износването им, просто сменете с нови и вашата четка за зъби е готова за употреба в изряден вид и форма, като в първия ден, в който сте я добавили към всекидневните си сутрешни и вечерни ритуали.

Четка за зъби минус паста за зъби = IONICKISS

Не на последно място – IONICKISS се различава от стандартните четки за зъби и по още една важна особеност: тя не се нуждае задължително от паста за зъби, за да почисти зъбите и то значително по-добре. Японската йонизираща технология сама по себе си носи предимствата на пастите в себе си и разбива вечния дует четка + паста за зъби.

Изследванията зад IONICKISS

Над 5 независими академични проучвания, от цял свят

Всяка иновация е предмет на задълбочени оценки от редица сериозни институции в областта, чиято задача е да докажат или отхвърлят твърденията за ефикасност и действие.

В случая на IONICKISS има налице редица проучвания, от които следва представителна извадка:

 • Клинична оценка на йонна четка за зъби при отстраняване на установена плака и намаляване на гингивит; Проучването обхваща 64-ма възрастни за период от 3 и 6 месеца. Резултатите указват, че при ежедневна употреба йонната четка за зъби премахва значително повече плака от стандартните решения и намалява риска от възпаление на венците и кариес.Университет Маркет, Факултет по дентална медицина, Милуоки, Уисконсин
 • Изследването обхваща 27 студенти за срок от 6 седмици. Изводите сочат терапевтичен ефект на йонизиращата четка срещу гингивит и намаляване на плаката.Катедра по превантивна стоматология, Факултет по дентална медицина Кюшу, Япония
 • Проучването сочи контрола на плаката като изключително важен при превенцията на заболявания на венците. Японската асоциация за парадонтоза Japanese Society of Periodontology проучва ефекта на йонизиращите четки при 20 пациента в продължение на 3 седмици. Следят се пет показателя – нива бактерии, гингвиален индекс, дълбочина на джоба (probing pocket depth, PPD), кървене при сондиране (Bleeding on probing, BOP). Изводите са за усещане за по-гладки зъби; задоволство от употребата на четката; насърчаване мотивацията за контрол на плаката чрез редовна употреба на IONICKISSПародонтология, катедра Биоматрица, Висше училище по медицински и стоматологични науки, Медицински и дентален университет в Токио
 • Докладът сочи поддръжката на добра орална хигиена и здраве като залог за превенция на вторични дентални заболявания при ортодонтско лечение с брекети, когато грижата с регулярно почистване с четка е още по-важна; Обхванати са 19 пациента с брекети в продължение на 3 седмици. Следят се по същите 5 параметъра, посочени в предходното проучване. Резултатите указват йонизиращата четка като определено полезна за подобряване на оралното здраве при пациенти на ортодонтско лечение.Челюстно -лицев ортогнатичен и Пародонтологичен факултет на Висшето училище по медицински и стоматологични науки, Медицински и дентален университет в Токио
 • Наблюдение на 14 пациенти преминаващи през ортодонтско лечение в продължение на 15 седмици. Изводите указват много добро елиминиране на плаката.Факултет ортодонтия, Университет на Хирошима, Япония

IONICKISS е една от благините, които технологичният 21-и век ни поднася. Плод е на японски предприемачи, които смело стъпили на научните факти, предлагат на всички хора по света приятен и лек път към по-добрата дентална хигиена и здраве. Минутките с четката всяка сутрин и вечер са част от рутината на всички нас – защото имат значение! Направете ги още по-ефективни с IONICKISS – една необикновена четка за зъби, на която паста не ѝ трябва, за да се погрижи за здравето ви по най-добрия начин.

Открийте днес и превърнете в част от полезните навици на семейството. Защото всяка малка стъпка има значение за крайното благосъстояние и качество на живот.