Полезният кверцетин - враг на алергиите и коронавируса с многобройни ползи за здравето

Отлично допълнение за всяка домашна аптека, което подкрепя и сърцето и имунитета
Висок клас натурални добавки от

100% природни продукти с гарантирано благоприятен ефект върху физическото и емоционалното здраве

Кверцетинът е флавоноид с уникални биологични свойства. Съдържа се в различни растителни храни като кората на ябълките, гроздето, горските плодове, лука и доматите, каперсите, зеления и черен чай, кълновете от елда, в семена, ядки, цветя. Изследванията сочат, че той подкрепя човешкото здраве, като в голямата част от медицинската литература има препратки към ползите от продължителната добавка на кверцетин в диетата. Тъй като тялото не може да го синтезира само, начинът да си набавим кверцетин е чрез прием на хранителна добавка и засилена консумация на съдържащите го храни.

Кога се препоръчва приемът на кверцетин?

Кверцетинът е повече от полезна добавка към всяка диета. Препоръчва се в следните случаи:

 • За подсилване на имунитета.
 • При обща отпадналост и физическа умора.
 • При наличие на податливост към различни респираторни инфекции, включително при активна подобна инфекция или по време на възстановителния период след нея.
 • При заболявания като алергии, алергичен ринит и астма.
 • При сърдечно-съдови заболявания и капилярна и венозна недостатъчност.
 • При дислипидемия - нарушена мастна обмяна в организма.

Ползи за здравето от кверцетина

Различни изследвания сочат многобройните полезни действия на кверцетина. Сред тях са неговите потенциални противоракови ползи, полезност за предотвратяване на неврологични заболявания, антибактериални свойства ефективни срещу почти всички видове бактерии, антивирусни свойства, органопротективен ефект, както и:

Противовъзпалително и антиоксидантно действие

Кверцетинът има антиоксидантни свойства и подкрепя защитата на тялото срещу свободните радикали – нестабилните молекули, които могат да увеличат риска от заболявания и да ускорят стареенето. Антиоксидантната му сила е по-голяма от тази на витамини C и Е.

Натурален имуностимулатор

Кверцетинът понижава нивата на С-реактивния протеин (маркер на възпалението в организма) и блокира проникването и репликацията на много респираторни вируси в началните етапи на инфекцията. Изследователите го сочат като ефективен срещу коронавирусната инфекция, като се препоръчва приемът му в комбинация с цинк и витамини С и D. Заедно, те са синергична комбинация с антивирусен и имуностимулиращ ефект, която може да облекчи инфекцията и евентуалните ѝ последици. В началото на октомври 2020 година, на базата на молекулярен лекарствен дизайн, кверцетинът е определен като най-добра молекула сред 18 вещества, изследвани като евентуални профилактични средства срещу инфектиране с COVID-19. Към момента интензивните лабораторни и клинични проучвания на кверцетина продължават.

Пазител на сърцето

Кверцетинът има антиоксидантни свойства и подкрепя защитата на тялото срещу свободните радикали – нестабилните молекули, които могат да увеличат риска от заболявания и да ускорят стареенето. Антиоксидантната му сила е по-голяма от тази на витамини C и Е.

Подкрепя енергията и подобрява спортните постижения и представяне

Кверцетинът подобрява преноса на кислород и хранителни вещества към мускулните и ставните тъкани, благодарение на което силата и издръжливостта при интензивни физически натоварвания и спорт се увеличават. Проучвания при професионални спортисти показват по-бавно настъпване на изтощение; подобрено време, пикова мускулна сила и скорост за преминаване на определена отсечка при бегачите; увеличена издръжливост по време на интензивно плуване. Изследователите сочат, че освен че подобрява представянето на атлетите, кверцетинът може да намали възпалението и тъканното увреждане на мускулите след изтощителни спортни мероприятия.

Кверцетинът и алергиите

Пролетният сезон носи изобилие от хубави празници и разкошната зеленина на събуждащата се природа. За жалост обаче, тогава е и „времето“ на алергиите. Като натурален антихистамин, кверцетинът е верен помощник на хората, страдащи от подобни състояния. Той ограничава отделянето на хистамини – химикалите, които имунните клетки произвеждат при чувствителност и алергични реакции и така редуцира неприятните симптоми като хрема и кашлица, парене и сълзене на очите, обриви и други – при сезонни и хранителни алергии.

Приложение на кверцетин при специфични медицински проблеми

Различни научни проучвания показват, че кверцетинът е установено полезен и при някои специфични медицински проблеми, които трудно се повлияват от лекарствена или друга терапия. 

 • Облекчава симптомите при бронхиална астма - кверцетинът отпуска гладката мускулатура на дихателните пътища и засилва релаксацията. Препоръчва се за облекчаване зависимостта на астматични пациенти към бързите и краткотрайно действащи лекарства, наречени бета-агонисти, които отпускат гладката мускулатура на кръвоносните съдове.
 • Намалява възпалението и натоварването на организма с желязо при пациентите с β-таласемия.
 • Наследствено заболяване на червените кръвни клетки, което се съпътства с лека или тежка анемия.
 • Може да понижи бъбречното увреждане, причинено от контрастни агенти.
 • Може да предотврати или облекчи проявите на орален мукозит (тежко болезнено възпалително състояние на устната кухина ) след химиотерапия.

Натурални хранителни добавки за силен имунитет, енергия и защита от алергии

Наред с чистия кверцетин от растения и билки, значение за комфорта и доброто здраве и високи нива на енергия през всеки сезон има и цинкът. Как да си ги набавим? Степента на усвояване на кверцетин единствено чрез диетата на богати на съединението плодове, зеленчуци и растения е ниска и организмът трудно може да се възползва от ефектите му. Затова, фитотерапевтите препоръчват прием на хранителни добавки, съдържащи чист, изолиран от храни кверцетин и цинк. Добре е да се уверите, че те са на доказан производител с добро реноме в световен мащаб, който предлага единствено чисти и ефективни решения за здравето.

Подобни натурални продукти на реномирани брандове с най-висок клас цинк, както и кверцетин, изолиран от растителни храни и билки, ще откриете на сайта на Revita.bg. Те са с оптимална бионаличност и степен на усвояване, като в някои от продуктите кверцетинът е съчетан с витамин С и други естествени съставки за още по-добра  имунна защита.

Кверцетин Jarrow Formulas, USA

Хранителната добавка на Jarrow Formulas съдържа единствено чист натурален кверцетин:

 • Мощно антиоксидантно и противовъзпалително действие.
 • Пoддъpжa нивaтa нa ĸoлaгeн и гo пpeдпaзвa oт yвpeждaнe и paзpyшaвaнe.
 • Отлично средство за предпазване от бактериални и вирусни респираторни инфекции и сезонни алергии.
 • Повлиява положително тялото след интензивен спорт и физическа работа.
 • Ефективен при венозна или сърдечна недостатъчност и артериална хипертония.

Опаковката от 100 капсули по 500 mg е напълно достатъчна за 100 дни. Не съдържа алергени като пшеница, глутен, соеви зърна, млечни продукти, яйца, риба, черупчести, ядки, сол и ГМО. Напълно подходящ за вегани и вегетарианци продукт.

Оптимизиран кверцетин на Life Extension, USA

Патентованата формула на Optimized Quercetin на Life Extension включва освен кверцетин и витамин C, и екстракт от диворастящите плодове каму-каму, наричани още „витаминно хапче”. Отличена е с най-висок клас признание – златен стандарт за качество и чистота на вложения кверцетин.

 • Мощно имуностимулиращо действие.
 • Неутрализира свободните радикали и защитава клетките от оксидативния стрес.
 • Облекчава симптомите на алергии и допринася за нормалното функциониране на организма на хората, чувствителни към околната среда.
 • Способства нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система.
 • Поддържа нормални нива на глюкозата и холестерола.

Всяка капсула Optimized Quercetin съдържа 250 mg кверцетин и 30 mg  Витамин С (от аскорбинова киселина и екстракт от Каму-каму) и 60 mg Каму-каму (екстракт от диворастящи плодове). Дозировката е една капсула 1 до 2 пъти дневно. Не съдържа консерванти или ГМО и е подходяща за вегетарианци.

Витамин С с био-кверцетин фитозоми на LIFE EXTENSION®

Събира в един продукт витамин С и специален биокверцетин, който се усвоява 50 пъти по-ефективно от традиционния кверцетин. Допълнително, кверцетинът е обвит в специална фитозомна фосфолипидна сфера, която подобрява бионаличността му.

Допълнен е и с още една съставка – фосфатидилхолинов комплекс от слънчоглед, който доказано от редица проучвания подобрява още повече действието на кверцетина. Затова, хранителната добавка Vitamin C and Bio-Quercetin Phytosome има мощен антивирусен, имуностимулиращ и антиоксидантен ефект в полза на по-доброто здраве и облекчава симптомите на алергии.

Опаковката съдържа 60 таблетки, като приемът е по 1/2 таблетка дневно по време на хранене.

Fast-C® кверцетин с витамин С на LIFE EXTENSION®

Fast-C® and Bio-Quercetin Phytosome притежава всички изброени полезности на кверцетина, стимулира усвояването на желязо и насърчава производството на колаген, кожното, костно и зъбно здраве.

 • Витамин С.
 • Минерален комплекс от калций и магнезий, който неутрализира киселинността на витамин С и прави продуктът подходящ и за прием и при чувствителен стомах.
 • Bioperine® пиперин – патентован екстракт от черен пипер подобряващ абсорбцията на хранителни вещества.
 • Кверцетин Phytosome от цвят и пъпка на японска акация, който има до 50 пъти по-висока бионаличност от традиционния кверцетин и многократно увеличава абсорбцията и действието на витамин C. Действието на кверцетина стимулира още повече добавеният споменат и по-горе фосфтадилхолинов комплекс от слънчоглед.

Опаковката от 60 таблетки е достатъчна за два месеца, като приемът е по 1 таблетка на ден.

Какъв цинк да добавите в диетата си?

OptiZinc® на LIFE EXTENSION® USA

Препоръчваме ви именно това решение, тъй като то осигурява цинк с максимална бионаличност, превъзходна абсорбция и висока ефективност:

 • Стимулира клетките-убийци NK и Т, които разрушават инфектираните с вируси клетки и регулират имунния отговор.
 • Допринася за правилната и оптимална работа на имунната система.
 • Грижи се за активността на повече от 300 ензима в тялото.
 • Спомага поддържането на нормално зрение.
 • Подпомага синтеза на протеини и ДНК.
 • Ключов компонент на жизненоважни хормони.
 • Способства производството на инсулин и метаболизма на щитовидната жлеза.
 • Подкрепя сърдечносъдовото и неврологично здраве.

Обичайно организмът слабо усвоява цинка. OptiZinc® съдържа цинков цитрат с висока бионаличност, осигуряващ 50 милиграма цинк в една капсула. Опаковката от 90 капсули е достатъчна за 3 месеца, като дневно се приема по 1 капсула.

Кверцетинът и цинкът са две от натуралните средства, които природата ни е дала в полза на по-доброто здраве. Възползвайте се от техните полезни свойства, за да се радвате на хубавото време без неприятните алергични симптоми. Преодолявайте по-леко предизвикателствата от различни вируси и заболявания. Revita.bg ви дава точните продукти на уважавани световни брандове, с формули съдържащи изцяло чисти и високоефективни съставки, с които да подкрепите здравето на цялото семейство по ефективен и сигурен начин. Профилактиката определено има значение!